Aquest dimecres, a Sputnik…



  • DIMECRES 26 DE MAIG, A LES 23.35h -CANAL 33-

    “Benvinguts als anys 80”
    3r capítol: el rap, el breakdance i els grafitis

    Va néixer fa tres dècades als barris negres de Nova York i s’ha convertit en l’últim gran fenomen de masses de la música pop. El hip hop és el protagonista del tercer capítol de la sèrie “Benvinguts als anys 80”

    Els primers DJs, les estrelles del rap original i els pioners del breakdance i els grafitis ens porten per la primera dècada de la història del hip hop, els ans de Run DMC, Sugarhill Gang, Afrika Bambaataa & Soulsonic Force, Grandmaster Flash & Furious Five o l’apropament de Blondie i The Clash al hip hop.

    Al programa intervenen, entre d’altres, els rapers Kurtis Blow i Mikey D, els DJ Afrika Islam i Dee Nasty, el director de cinema i presentador del programa de televisió "Graffiti Rock" Michael Holman i l’artista del grafitis James Top.

    Aquest programa es reemet dissabte 29 a les 10.30h. al canal 33 i es podrà veure en streaming durant els set dies posteriors a la seva emissió.

    més informació a www.sputniktv.com



  • El tercer capítol de la sèrie "Benvinguts als anys 80", emès dimecres 26 a Sputnik, es pot veure fins dimecres 2 de juny en streaming clicant aquí.

    (àudio: doblat en mono)



  • DIMECRES 2 DE JUNY, A LES 23.40h -CANAL 33-

    “Benvinguts als anys 80”
    4t capítol: llistes de vendes, clips i màrqueting

    L’arribada del vídeo va acabar amb l’estrella de la ràdio, però va crear una nova mena d’estrella pop de dimensions desconegudes fins aleshores.

    El quart capítol de la sèrie “Benvinguts als anys 80” està dedicat a les grans figures de la dècada del vídeoclip, de les llistes d’èxit i les xifres de vendes milionàries. De la mà d'estrelles com Morte Harket (A-ha), Jim Kerr (Simple Minds) i Bono (U2), però també de responsables discogràfics, de realitzadors de clips i de productors d'èxit com Pete Waterman (Rick Astley, Kylie Minogue), Frank Farian (Boney M, Milli Vanilli), explorem la dècada dels prodigis de la indústria del pop.

    El programa arrenca amb la transformació que va viure el pop amb l'aparició d'MTV i inclou clips d'entre molts d'altres, Michael Jackson, Queen, David Bowie, Duran Duran, Yello, Madonna i Motörhead.

    Aquest programa es reemet dissabte 5 a les 10.35h. al canal 33 i es podrà veure en streaming durant els set dies posteriors a la seva emissió.

    més informació a www.sputniktv.com



  • El quart capítol de la sèrie "Benvinguts als anys 80", emès dimecres 2 a Sputnik, es pot veure fins dimecres 9 en streaming clicant aquí.

    (àudio: doblat en mono)



  • Hola Sputnik,

    Heu gravat concerts d'aquest Primavera Sound? Quan els emetrieu?



  • Casper: aquest any, TV3 no ha anat al Primavera Sound, o sigui que no tindrem cap dels concerts d'aquesta edició per emetre. Ho sentim.

    @Casper:2aoijotd:

    Hola Sputnik,

    Heu gravat concerts d'aquest Primavera Sound? Quan els emetrieu?



  • Yo no hablo muy bien catalan igual me equivoco, pero TV3 sí que ha estado en el Primavera



  • @bodeiro:a1cpzegt:

    Yo no hablo muy bien catalan igual me equivoco, pero TV3 sí que ha estado en el Primavera

    Bodeiro:
    no lo he explicado bien. Los servicios informativos sí que estuvieron cubriendo el festival y dieron crónicas durante esos días, pero TV3 no mandó un equipo para grabar conciertos, como sí había hecho en ediciones anteriores. O sea que sí había alguien de TV3, pero no tenemos conciertos para emitir.



  • DIMECRES 9 DE JUNY, A LES 23.35h -CANAL 33-

    “Benvinguts als anys 80”
    5è capítol: rock gòtic, música industrial i black metal

    La música pop dels anys vuitanta parlava de diversió, d’optimisme i d’èxit. Però mentre Duran Duran i Kylie Minogue regnaven a les llistes de vendes, a l’underground de ciutats com Londres i Berlín s’escrivia la contracrònica musical de la dècada.

    El cinquè capítol de la sèrie “Benvinguts als anys 80” està dedicat al costat fosc d’uns anys que van ser molt rics en músiques experimentals i d’avantguarda. El programa se centra en els sons sintètics de la música industrial, en el rock gòtic de bandes com Bauhaus i en el naixement del black metal. Hi apareixen, entre molts d’altres, Killing Joke, Throbbing Gristle, Psyche, Cabaret Voltaire, Psychic TV, Einstürzende Neubauten, Siouxsie & The Banshees, The Cure, DAF i Celtic Frost.

    Aquest programa es reemet dissabte 12a les 10.35h. al canal 33 i es podrà veure en streaming durant els set dies posteriors a la seva emissió.

    més informació a www.sputniktv.com



  • El cinquè capítol de la sèrie "Benvinguts als anys 80", emès dimecres 9 a Sputnik, es pot veure fins dimecres 16 en streaming clicant aquí.

    (àudio: doblat en mono)



  • DIMECRES 16 DE JUNY, A LES 23.35h -CANAL 33-

    “Benvinguts als anys 80”
    6è i últim capítol: house i acid house

    Acomiadem la sèrie “Benvinguts als anys 80” amb un capítol dedicat a la música electrònica de ball. Recorrem un camí que comença als clubs underground de Nova York com el Paradise Garage i acaba a les grans festes il•legals d’Anglaterra. Un camí que parteix del so primitiu de l’electro d’Afrika Baambaata i es converteix en el house de Chicago, en el techno de Detroit, en l’eurobeat del centre d’Europa. En definitiva, en la música electrònica de ball dels nostres temps.

    Al programa participen les cantants Shannon (“Let the music play”), Joyce Sims ("Come into my life") Nomi Ruiz (Hercules & love affair), el productor Kevin Saunderson (Inner City), els DJs François Kevorkian (Body & Soul) i Dimitri from Paris, el músic Gabi Delgado (DAF) i Sal Abbatiello, propietari del club Disco Fever. A més, inclou vídeoclips de Joe Smooth, M/A/R/R/S , Inner City, Yazz, Samantha Fox, D-Mob & Gary Haisman i Divine entre molts d’altres.

    Aquest programa es reemet dissabte 19a les 10.35h. al canal 33 i es podrà veure en streaming durant els set dies posteriors a la seva emissió.

    més informació a www.sputniktv.com



  • El sisè i últim capítol de la sèrie "Benvinguts als anys 80", emès dimecres 16 a Sputnik, es pot veure fins dimecres 23 en streaming clicant aquí.

    (àudio: doblat en mono)



  • DIMECRES 30 DE JUNY, A LES 23.10h -CANAL 33-

    “Heliogàbal. Retrat de família”

    El dia 30, acomiadem la temporada amb un documental de producció pròpia sobre el bar Heliogàbal que ja es pot veure íntegrament en streaming a l'especial de Ritmes.cat.

    No és gaire més gran que el menjador de casa i amb prou feines hi caben cent persones. Però el bar Heliogàbal, al barri de Gràcia de Barcelona, és molt més que un bar. L’Heliogàbal és una sala de concerts de petit format, un dels escenaris més interessants de la ciutat i un lloc ideal per prendre el pols a moltes de les músiques que es fan ara mateix al nostre país.

    Músics, programadors, cambrers i públic són els protagonistes corals d’un documental produït per un equip de l’Sputnik que no pretén ser un retrat de l’escena musical de la ciutat, sinó que vol mostrar com un model basat en l’entusiasme, l’autogestió, l’altruisme i el col•lectivisme pot fer viable l’aposta per la música en directe.

    El programa inclou actuacions a l’Hèliogàbal del Petit de Cal Eril, Nueva Vulcano, Me & the bees, Mil Pesetas, els mallorquins Oliva Trencada i la cantautora del País Basc Anari gravades per Sputnik l’abril i el maig del 2010, a més d’imatges de Mishima, Manel, Pau Riba, Jeremy Enigk i Pascal Comelade preses al llarg dels últims anys al local.

    Aquí en podeu veure la promo.

    Aquest programa ja es pot veure íntegrament a Ritmes.cat. Es reemetrà dissabte 1 a les 10.35h. al canal 33 i seguirà disponible en streaming a la web després de la seva emissió.

    més informació a www.sputniktv.com



  • Per canvis d'última hora a la programació de Televisió de Catalunya, avui no hi ha Sputnik.

    Enlloc de Sputnik, avui s'emet el documental "El llegat de Laporta", dedicat a l'expresident del FC Barcelona. En principi, el programa sobre Joan Laporta s'havia d'emetre dijous a TV3, però a aquella hora s'emetrà una entrevista amb el president de la Generalitat, José Montilla.

    Per tot plegat, es posposa l'emissió del documental "Heliogàbal. Retrat de família", que s'estrenarà a finals de setembre, quan començarà la temporada de tardor de Sputnik. Ho lamentem.



  • Al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre, Sputnik canvia d’horari i reemet alguns dels millors documentals estrenats durant les temporades anteriors.

    A l’estiu, Sputnik s’emetrà els dissabtes a les 10.30 i es podrà tornar a veure els diumenges als volts de mitjanit. Us avancem els programes que emetrem aquest estiu:

    **“Els Beatles mai vistos” **- (10/7)

    **“Radiohead: meeting people is easy” **- (17/7)

    “Moog” - (24/7)

    “Wilco: I am trying to break your heart” - (31/7 i 7/8)

    “Pink Floyd: which one is pink?” - (14/8)

    “Benvinguts als anys 80” - (a partir del 21/8)

    “Els Beatles mai vistos” (10/7) no només dóna accés al backstage dels concerts de Lennon, McCartney, Harrison i Ringo, sinó que explica com van néixer les grans gires del rock tal com les coneixem avui. “Radiohead: meeting people is easy” (17/7), dirigit esplèndidament per Grant Gee (_“Joy Division”_), captura de la banda que va capitalitzar el rock alternatiu de finals dels anys 90, just quan feien el salt al gran públic gràcies a l’àlbum “OK Computer”. _“Moog”_ (24/7) és un retrat commovedor del pare del sintetitzador més famós del món, però també d’un pensador extraordinari i d’un home de ciències amb una gran sensibilitat per la música.

    “Wilco: I am trying to break your heart” (31/7 i 7/8) és la crònica del part d’un disc que ha fet història en el rock contemporani, “Yankee Hotel Foxtrot”, però també és el retrat d’una ruptura dolorosa en el si de la banda que lidera, en solitari, Jeff Tweedy. “Pink Floyd: which one is pink?” (14/8) és la biografia més completa que s’ha fet mai en format audiovisual sobre els autors de “The Piper at the Gates of Dawn” i “The Wall”.

    Tancarem la temporada d’estiu amb la reemissió de “Benvinguts als anys 80” (a partir del 21/8), la sèrie que en sis capítols recorre les moltes cares de la música de la dècada dels anys 80.

    Setmanalment, a www.sputniktv.com trobareu informació actualitzada sobre la programació.



  • Sputnik inaugura la nova temporada amb un documental sobre Marc Bolan.

    DIMECRES 6 D'OCTUBRE, A LES 23.40h -CANAL 33-

    “Marc Bolan: l'última paraula”

    Estrenem la nova temporada amb un retrat de Marc Bolan, líder de T-Rex, autor d’alguns dels èxits més contagiosos dels anys setanta (Get it on, Metal guru, 20th Century boy, Ride a white swan…) i el músic que va sacsejar Anglaterra com no ho havia fet ningú des dels Beatles: fins i tot Ringo Starr el va immortalitzar en una pel·lícula.

    Però la història de la seva vida no és només una biografia. És la història del somni del rock and roll viscut a tota velocitat. Marc Bolan, nascut Mark Feld, va passar de ser un adolescent de Londres enamorat de la moda a convertir-se en una icona i en un màrtir del pop en només 12 anys, i va morir abans de fer-ne 30, l’any 1977, en un accident de trànsit.

    Pel camí, va formular el llenguatge del glam rock, va deixar una col•lecció de cançons extraordinàries i no va parar mai de reinventar-se: del beat al folk, del folk a la psicodèlia, i de la psicodèlia a un pop explosiu farcit de tornades enganxoses i vestides de purpurina.

    Hi aparèixen, entre d'altres, el seu productor, Tony Visconti, el seu valedor, el DJ radiofònic John Peel, la seva amant Gloria Jones i admiradors com Marc Almond recorden Bolan.

    Aquest programa es reemet dissabte 9 a les 11.20h. al canal 33 i es podrà veure en streaming durant els set dies posteriors a la seva emissió.

    més informació a www.sputniktv.com



  • El documental "Marc Bolan: l'última paraula", emès dimecres 6 a Sputnik, es pot veure fins dimecres 13 en streaming clicant aquí.

    (àudio: doblat en stèreo)



  • DIMECRES 20 D'OCTUBRE, A LES 23.35h -CANAL 33-

    "Heliogàbal. retrat de família."

    No és gaire més gran que el menjador de casa i amb prou feines hi caben cent persones. Però el bar Heliogàbal, al barri de Gràcia de Barcelona, és molt més que un bar. Després de quinze anys d’activitat, l’Heliogàbal s’ha convertit en una referència per a la música de la ciutat i en un exemple per a altres locals que lluiten per oferir música en directe i de proximitat.

    L’Heliogàbal és una sala de concerts de petit format, un dels escenaris més interessants de la ciutat i un lloc ideal per prendre el pols a moltes de les músiques que es fan ara mateix al nostre país: per aquest minúscul bar de Gràcia passen bandes de pop i rock, però també músics de jazz i propostes experimentals. I n’hi ha de locals, però també de la resta de l’estat i d’altres països, perquè el prestigi de la sala s’ha estès fora de Catalunya.

    Músics, programadors, cambrers i públic són els protagonistes corals d’un documental produït per un equip de l’Sputnik que no pretén ser un retrat de l’escena musical de la ciutat, sinó que vol mostrar com un model basat en l’entusiasme, l’autogestió, l’altruisme i el col•lectivisme pot fer viable l’aposta per la música en directe.

    El programa inclou actuacions a l’Hèliogàbal d’El Petit de Cal Eril, Nueva Vulcano, Me & the Bees, Mil Pesetas, els mallorquins Oliva Trencada i la cantautora del País Basc Anari gravades per Sputnik l’abril i el maig del 2010, a més d’imatges de Mishima, Manel, Pau Riba, Jeremy Enigk, Pascal Comelade i les Gràcia jazz sessions preses al llarg dels últims anys al local.

    Aquest programa es reemet dissabte 23 a les 11.20h. al canal 33 i es podrà veure en streaming durant els set dies posteriors a la seva emissió.

    més informació a www.sputniktv.com



  • El documental "Heliogàbal Retrat de família", emès dimecres 13 a Sputnik, es pot veure fins dimecres 20 en streaming clicant aquí.

    (àudio: estèreo)



  • Un documental emotiu; es nota que l'Helio ja té un racó als nostres cors.