IN-EDIT BARCELONA 2013



  • 20 Feet from Stardom

    Morgan Neville - United States – 2013 – 87’

    Milions en coneixen les veus, però el seu nom no el sap ningú. Aquest documental se centra en la història mai explicada de les coristes de les grans llegendes musicals de les últimes dècades. Triomfant i commovedora a parts iguals, la pel•lícula és alhora un homenatge a les veus oblidades que van donar forma i estil a la música popular i una reflexió sobre els conflictes, sacrificis i recompenses d'una carrera dedicada a harmonitzar amb els altres.

    A Band Called Death

    Mark Christopher Covino, Jeff Howlett - United States – 2012 – 96’

    Més estranys i rebenten: una banda de joves negres amb nom fúnebre tocant punk rock al Detroit 70’s. Una saga secreta de raça, tossuderia, fracàs i renaixement que aclamen Henry Rollins, Alice Cooper, Jello Biafra, Elijah Wood i molts més.

    A Life In The Death Of Joe Meek

    Howard S. Berger, Susan Stahman - United States – 2013 – 109’

    Exhaustiu repàs a la vida del primer productor independent del r'n'r, mag sònic i geni anglès. S'entrevista la reialesa rock (Jimmy Page, Alex Kapranos) i l'armada punk-rocker. Hi ha visió, bogeria, homosexualitat i discos extraordinaris. Fans!

    AKA Doc Pomus

    Peter Miller, William Hechter - Canada, United States – 2012 – 99’

    Tota grandesa s’origina en el dolor. La vida de Doc Pomus, compositor d’innumerables hits (per a Elvis i més) és un bell blues de minusvalidesa, soledat i superació. El lloa el Hall of Fame en ple, de Lou Reed i Dion a Phil Spector i Ben E. King.

    Apocalypse: A Bill Callahan Tour Film

    Hanly Banks - United States – 2012 – 61’

    Callahan parlant a Amèrica. Un viatge amb el hieràtic i introvertit músic (abans Smog) a través de fàbriques, parcs i concerts. Rituals, cançons i reflexions sobre símbols (i sobre el seu país) van lliscant per la pantalla amb un fluir aquàtic.

    Art Blakey: The Jazz Messenger

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1987 – 78’

    Art Blakey com a pioner, però també com a figura a considerar el 1987. Un bateria entestat a seguir a la joventut, observat a través de tots els Jazz Messengers. Ballarins anglesos, jazzmen actuals i veterans afirmen que “Art era el volcà”.

    Basically, Johnny Moped

    Fred Burns - United Kingdom – 2013 – 77’

    El punk més rar i genuí de tots. Chrissie Hyndie, Captain Sensible, Shane McGowan i Billy Childish, més els Mopeds originals, broden un documental sobre autenticitat i demència que avança a ritme d'amfeta, ple d'energia i històries hilarants.

    Bayou Maharajah: The Tragic Genius of James Booker

    Lily Keber - United States – 2013 – 94’

    Dr. John el va anomenar "el millor negre ionqui, gai i borni que ha sortit de Nova Orleans". Aclaparadora visió de l'excèntric i tràgic geni del piano R&B, amb imatges impressionants i molta lloança: Allen Toussaint, Harry Connick Jr, Irma Thomas i altres.

    Beat This! A Hip Hop-History

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1984 – 59’

    Fontaine atrapa el hip hop en la seva incipiència amb un treball narratiu original i elèctric com una pel•lícula de marcians. Bronx apocalíptic, Kool Herc, “Planet Rock”, B-Boys, noies rapejant… Tots els films posteriors han robat metratge d’aquí.

    Betty Carter: New all the time

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1994 – 18’

    Carter també persegueix la nova saba. Un film que parla de sentiment i novetat, de creativitat i espontaneïtat, d’individualitat i humor, mitjançant xerrades de la cantant de jazz amb músics joves. Els estàndards cobren vida en el present.

    Beware of Mr. Baker

    Jay Bulger - United States – 2012 – 90’

    Dos minuts de film i apallissa el director. Els presentem el bateria més cabró, antipàtic, boig i genial del rock: el diable pèl-roig, el perla de Ginger Baker. Injúries a il•lustres, baralles, heroïna, jazz, Cream, epifanies i fills agreujats. Compte que mossega.

    Big Easy Express

    Emmett Malloy - United States – 2012 – 67’

    Igual que aquell Festival Express de 1970, avui amb Mumford & Sons, Old Crow Medicine Show i Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Un tren, tres grups i moltes milles de mandolina i violí, en un medi ambient de jams, concerts, vella música i fraternitat.

    Big Star: Nothing Can Hurt Me

    Drew DeNicola, Olivia Mori - United States – 2012 – 111’

    Genial i luxosa exploració del millor grup dels 70 i gran oblidat del pop. Unicitat, talent, mala sort i fatalitats vàries. L'indie rock en ple als seus peus: Ira Kaplan (Yo La Tengo), Mike Mills (R.E.M.), Norman Blake (Teenage Fanclub) i companyia.

    Brothers Hypnotic

    Reuben Atlas - United States – 2013 – 85’

    Vuit germans amb vents: Hypnotic Brass Ensemble. Fills d’una llegenda del jazz conscienciat i hereus dels seus valors. Un estudi sobre responsabilitat social, integritat i unitat, però també un superb relat de pares, mares, germans: sang.

    Bustamante Perkins

    Pep Garrido, Xesc Cabot - Spain – 2013 – 85’

    Entrem a la plàcida quotidianitat d’aquest faedor de cançons valencià, que des de 1979 humanitza el pop mediterrani amb el seu entusiasme juvenil i el seu caminar calm. All, mandarina, roba estesa, grans tonades, i ell, a la seva. Un savi que cal reivindicar.

    Chulas Fronteras

    Les Blank, Chris Strachwitz - United States – 1976 – 58’

    El trabajo definitivo sobre Tex-Mex. Ni mexicanos ni tejanos: esto es norteño music fronteriza, historia lírica entre tamales, barbacoas de pollo, familia, peleas de gallos, trabajo brutal y brutalidad policial. Cantan los mejores (Flaco Jiménez entre ellos).

    Cortometrajes Dick Fontaine

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1968 – 77’

    Fontaine examina a cuatro músicos incorruptibles (del jazz y de la vanguardia) con varias lentes: un análisis artístico de práctica/teoría (Sound???), un perfil formal (Who is Sonny Rollins?) y la captura de un momento (Who's crazy? Ornette Coleman).

    Sound???
    Dick Fontaine - United Kingdom – 1967 – 24’
    Un viatge poètic i artístic pels límits de la música. Dos protagonistes contraposats: Rahsaan Roland Kirk i John Cage. Cadascun explora les fronteres del so: el primer tocant per a les feres del zoo, el segon auscultant el silenci.
    Who is Sonny Rollins?
    Dick Fontaine - United Kingdom – 1968 – 26’
    Rollins va ser el gran desaparegut de l’escena jazz (va adduir que “no valia la pena”). Fontaine el va caçar fugint: tocant al pont de Williamsburg, o en un bosc, parlant d’espiritualitat i qüestionant la necessitat d’audiència. En harmonia, finalment.
    Who's Crazy? Ornette Coleman
    Dick Fontaine - United Kingdom – 1966 – 27’
    Tan cool que talla. Dos dies de 1966 a París amb l’Ornette Coleman Trio, gravant la banda sonora de Who’s crazy?. Les imatges clàssiques de jazzmen cobren vida. Els músics parlen d’escapisme, orígens i errors mentre a l’estudi puja la tensió.

    Cuchíbiri cuchíbiri

    Carles Prats - Spain – 2013 – 85’

    Cuchíbiri cuchíbiri es la historia de la rumba catalana según Peret. Sus evangelios, de la calle de la Cera a las nuevas generaciones. Historias de estrellato y abandono, y un repaso a amigos como Chacho y Ramonet. Y mucho ventilador, en directo y ahora.

    Downloaded

    Alex Winter - United States – 2012 – 106’

    Rebel•lió o robatori? Auge i caiguda de Napster, la xarxa de descàrregues que va acabar amb la indústria discogràfica i li va causar un ictus a Metallica. Un fascinant film sobre hackers, batalles legals, gènesi de l’era digital i ciberfetitxisme. El món d’avui comença allà.

    Duran Duran: Unstaged

    David Lynch - United States – 2013 – 112’

    Una hora y cincuenta minutos de hits en concierto ("Rio", "Flat Planet Earth", "Girls on film"), colaboraciones (Gerard Way de My Chemical Romance, Beth Ditto de Gossip, Kelis) y el director más especial: David Lynch. Humeante, experimental y coreable.

    El peor Dios

    Alex Montes, Daniel Arasanz, Nicolás Tarela - Spain – 2013 – 86’

    Autodestrucció. Drogues. Crim. Punk. Allà va la impossible tragèdia de Desechables, grup maleït definitiu. Tots els protagonistes (inclosa Tere Desechable) expliquen la foscor, el vici i la mala fortuna dels Cramps de l’extraradi.

    Enzo Avitabile Music Life

    Jonathan Demme - Italy – 2012 – 80’

    Jonathan Demme graba a su músico favorito, Enzo Avitabile. Una sesión de fusión world con escenas del artista en casa y en el mundo. Colaboran cubanos (Eliades Ochoa, del Buena Vista Social Club), palestinos, iraquíes, indios, españoles. La internacional musical.

    Every Everything: the music, life & times of Grant Hart

    Gorman Bechard - United States – 2013 – 93’

    Únic protagonista i veu cantant del film, el lúcid però afectat bateria-veu de Hüsker Dü analitza amb sobrietat el tripartit mentre furga en la seva ànima. Hi ha vulnerabilitat, odis i addicció. Un autoexamen amb idees i gran soroll.

    Filmage: The Story of Descendents/All

    Deedle Lacour, Matt Riggle - United States – 2012 – 90’

    La gran aventura de dos grups i una visió (la de Bill Stevenson). ¿Hardcore amb melodia, pets, pesca, cafeïna, exnòvies, humanitat, amistat nerd i el logo més reconeixedor del planeta? Són Descendents/All, home, i el punk en ple es prostra als seus peus.

    Finding the Funk

    Nelson George - United States – 2013 – 77’

    Una acolorida exploració del funk guiats per ?uestlove (The Roots). Una croada a la recerca d’aquest pont entre soul i hip hop on apareixen tots, mestres (James Brown i Sly Stone, Bootsy Collins i George Clinton…) i alumnes (D’angelo, Mike D).

    Greenwich Village: Music That Defined a Generation

    Laura Archibald - Canada – 2012 – 93’

    Una bella narración de bohemia sixties, espíritus libres, cafés nocturnos y cantautores. Un sonido que cambió los tiempos. Una panda (Tim Hardin, Tom Paxton, Eric Andersen, Judy Collins… ¡y Dylan, por supuesto!) y un barrio que tomaría el mundo.

    Harry Dean Stanton: Partly Fiction

    Sophie Huber - Switzerland – 2012 – 77’

    L'actor més fet a la seva i més silent de Hollywood ens trenca el cor parlant del seu periple i interpretant algunes de les seves melodies favorites. Confessions nocturnes, fragilitat al descobert, revisió de danys i un "Blue Moon" amb veu trencada que fa estremir.

    Hot Pepper + Dry Wood

    • United States – 1973 – 93’

    Les Blank te abre el apetito. El director amaba el contexto, y en sus dos piezas sobre criollos de Luisiana (Hot Pepper y Dry Wood) la pitanza es el aglutinador: cocidos gumbo y cracklins como combustible para la singularidad (sónica) local.

    La Pegatina - El Docu -

    Xavi Martínez Negre - Spain – 2013 – 80’

    Vibrant com Els Set Magnífics, aquest film bufó ens presenta (estil còmic) els membres de La Pegatina, de fans a estrelles del so mestís, en la seva ruta cap a la universalitat. Un documental d'amiguets pel món: proper, amb molta conya i ple d'humanitat.

    Lightnin' Hopkins + A Well Spent Life

    Les Blank, Skip Gerson - United States – 0 – 75’

    El vínculo es Texas, y lo es también el blues. Les Blank agarra a dos piezas clave del género (Lightnin' Hopkins y Mance Lipscomb) para transmitirnos historias dramáticas e instantáneas explícitas que acaban dibujando la anatomía de un extraño lugar: el sur.

    Los Rockers, rebelde rock and roll

    Matías Pinochet - Chile – 2012 – 89’

    La meitat del film és normal: un grup de rockabilly xilè amb els seus assumptes quotidians, història i tibantors. L’altra meitat és un alarmant i tragicòmic testimoni sobre mala sort, fracàs estrepitós, incompetència i somnis fets miques.

    Mistaken for Strangers

    Tom Berninger - United States – 2013 – 75’

    El germà petit de Matt Berninger (The National) s’apunta com a roadie a una gira i filma el seu patètic periple fins que l’acomiaden. No és un mockumentary, sinó una mirada trista i còmica al talent, la (viciada) relació entre germans i èxit/fracàs.

    Muscle Shoals

    Greg Camalier - United States – 2013 – 112’

    La història de l’estudi Muscle Shoals analitzat des de la geografia (Alabama), el seu productor (Rick Hall) i els seus músics d’estudi (blancs). Violència, coratge, segregació i aquell so… Parlen Bono, Mick Jagger, Keith Richards i un soulman rere l’altre.

    Música Serve Pra Isso: Uma História dos Mulheres Negras

    Bel Bechara, Sandro Serpa - Brazil – 2013 – 92’

    Una banda inclassificable al Brasil dels anys 80 (el duo Os Mulheres Negras): experimentalistes lúdics, estranys, performancers desacomplexats. Aquest elegant film, enfilat a base de declaracions i actuacions, projecta llum sobre la seva existència.

    Naked Opera

    Angela Christlieb - Germany, Luxembourg – 2013 – 81’

    Marc Rollinger, millonario moribundo, viaja de una ciudad a otra siguiendo al Don Giovanni y citándose con boys de pago. Un mundo demencial de lujo inimaginable, un personaje procaz y perspicaz, una existencia de puro carpe diem y una ópera que derrama emoción.

    Narco Cultura

    Shaul Schwarz - Mexico, United States – 2012 – 103’

    Muy fuerte. Un extenso reportaje sobre el horror de la cultura narcotraficante y la música que lo acompaña a ambos lados del Río Grande. Matanzas, armas y crueldad conviven con corridos y épica del narco como "moderno Robin Hood". Hay que verlo.

    Nitsa 94/96: el giro electrónico

    Àlex Julià Rich - Spain – 2013 – 60’

    “Tot va explotar des d’allà”. El mític club barceloní de la pista giratòria, pioner de l’electrònica a Espanya i bressol de DJ Sideral, explicat amb amor per DJs (Jeff Mills, Angel Molina i més), fundadors i fans des del seu naixement fins a la bomba dels 90.

    No More Tour

    Fermin Muguruza, Daniel Gómez - Spain – 2013 – 100’

    De Berlín a Villarrobledo, de Zarautz al Kurdistán. Fermin Muguruza en el 2013, durante su agotador (y quizás último) tour mundial. Una ráfaga de conciertos y voces. Se bailan corridos, ska y dub; se habla de presos, espacios autónomos e izquierda radical.

    Our Vinyl weighs a Ton: This is Stones Throw Records

    Jeff Broadway - United Kingdom, United States – 2013 – 96’

    Peanut Butter Wolf y su discográfica Stones Throw, "la Motown de los marginados". Una historia de eclecticismo, pureza, integridad y riesgo no exenta de tragedia (las muertes de Charizma y JDilla) con Talib Kweli, Common, Kanye West, Madlib y otros jefes.

    Pauls Planet

    Aleix Barba, Marc Sirisi - Spain – 2013 – 90’

    ¿Quién es Paul Fuster? Intentando descubrirlo, seguimos al gitano folkie en su tourné en bici por Catalunya. No es un filme de gira, sino un crudo perfil del extraño trashumante catalano-yanqui. El Petit de Cal Eril, Xarim Aresté y su propio padre, Valentí Fuster, alumbran los rincones del chamán.

    Peaches Does Herself

    Peaches - Germany – 2012 – 80’

    Una electro-rock-ópera autobiográfica con pinta de Tron pero con muchos penes y vaginas. Una especie de "anti-jukebox musical" donde la artista canadiense despliega su visión del mundo a base de pegadizos beats y bailarines hermafroditas. Para pensar.

    Petey & Ginger

    Ada Bligaard Søby - Denmark, United States – 2012 – 58’

    Hi ha esperança en el malson americà. Dos protagonistes: Petey (treballa en un sex-shop, toca a The Oh Sees) i Ginger (tira el tarot), pobres com rates en un país arruïnat. Un bell cant a la condició humana en ple apocalipsi post-crash.

    Sonny Rollins: Beyond the Notes

    Dick Fontaine - United Kingdom – 2012 – 77’

    Fontaine reprèn el músic de Who is Sonny Rollins?, obrint l’angular i celebrant el seu concert de 80è aniversari. Rollins i fans refan la història de la “deïtat” del jazz des dels seus inicis fins avui mentre se succeeixen les emotives peces de l’homenatge.

    Teenage

    Matt Wolf - Germany, United States – 2013 – 78’

    Una monumental historia de la adolescencia, 1904-1945, según Jon Savage. Su emotiva narración de juventud ardiente, rebelión, utopía y ritmo avanza a través de dos guerras con Boy Scouts, Swing Kids alemanes y Flappers. Tiene que verse dos veces. Brutal.

    The Jazz Messenger + Betty Carter

    Dick Fontaine - – 0 – 96’

    Dos míticos del jazz, un batería (Art Blakey) y una vocalista (Betty Carter), según Dick Fontaine. El director captura la relevancia presente y el entusiasmo perenne de dos veteranos que han escapado de la museización para codearse con nuevos talentos.

    The Punk Singer

    Sini Anderson - United States – 2013 – 81’

    Aquest és el perfil definitiu de Kathleen Hanna, líder de Bikini Kill i Le Tigre. Ens endinsem en la seva intimitat per primer cop: riot grrrl, família, celebritat, Kurt Cobain, malaltia de Lyme i el seu retorn com Julie Ruin. Una odissea àrdua, sense concessions.

    The Sound of Belgium

    Jozef Devillé - Belgium – 2012 – 85’

    Els belgues “treballen fort i van de festa encara més fort”. Un divertidíssim viatge per la ignota infecció del clubeig a Bèlgica, dels orguenets 20’s al hardcore 90’s, passant pel popcorn 60’s i el newbeat 80’s, fins a la dominació mundial. Una clublàndia molt seva.

    This Ain't No Mouse Music!

    Chris Simon, Maureen Gosling - United States – 2013 – 91’

    Arhoolie Records, el gran segell del Sud, i el seu fundador, el peculiar Chris Strachwitz. Amor als discos, sons oblidats i the South. Una discogràfica que havia de canviar el futur del rock, tal com testimonien Ry Cooder, Richard Thompson i Bonnie Raitt, entre altres.

    Todos somos estrellas

    Juan José González , Salvador Sepúlveda, Salvador Marina - Spain – 2013 – 76’

    Un entrañable film sobre Tabletom -grupo maldito desde 1975, herejes del rock andaluz-, pero también sobre Málaga, costo, amistad perenne y música sin precio. Con fans de antología: Raimundo Amador, Extremoduro, Kiko Veneno, Los Delinqüentes y más.

    Toti Soler, d'una Manera Silenciosa

    Jordi Turtós, Àngel Leiro - Spain – 2013 – 56’

    "Yo vine aquí a reencontrarme". El pausado exilio de Toti Soler en el Alt Empordà es el origen de una biografía mayor sobre el músico. Se habla de esencias y de familias, de "pena infinita", de silencio, de Ovidi Montllor y de reconocimiento. Suena la guitarra.

    Triana Pura y Pura

    Ricardo Pachón - Spain – 2013 – 73’

    Als anys 50, els gitanos de Triana van ser expulsats del barri. El 1982 es van reunir per a la seva última gran festa. Aquest joiós film inèdit celebra la fi d’una “estirp indomable” en una vetllada única de flamenc i alegria feta oda a un món desaparegut.



  • 20 Feet from Stardom

    Morgan Neville - United States – 2013 – 87’

    Milions en coneixen les veus, però el seu nom no el sap ningú. Aquest documental se centra en la història mai explicada de les coristes de les grans llegendes musicals de les últimes dècades. Triomfant i commovedora a parts iguals, la pel•lícula és alhora un homenatge a les veus oblidades que van donar forma i estil a la música popular i una reflexió sobre els conflictes, sacrificis i recompenses d'una carrera dedicada a harmonitzar amb els altres.

    A Band Called Death

    Mark Christopher Covino, Jeff Howlett - United States – 2012 – 96’

    Més estranys i rebenten: una banda de joves negres amb nom fúnebre tocant punk rock al Detroit 70’s. Una saga secreta de raça, tossuderia, fracàs i renaixement que aclamen Henry Rollins, Alice Cooper, Jello Biafra, Elijah Wood i molts més.

    A Life In The Death Of Joe Meek

    Howard S. Berger, Susan Stahman - United States – 2013 – 109’

    Exhaustiu repàs a la vida del primer productor independent del r'n'r, mag sònic i geni anglès. S'entrevista la reialesa rock (Jimmy Page, Alex Kapranos) i l'armada punk-rocker. Hi ha visió, bogeria, homosexualitat i discos extraordinaris. Fans!

    AKA Doc Pomus

    Peter Miller, William Hechter - Canada, United States – 2012 – 99’

    Tota grandesa s’origina en el dolor. La vida de Doc Pomus, compositor d’innumerables hits (per a Elvis i més) és un bell blues de minusvalidesa, soledat i superació. El lloa el Hall of Fame en ple, de Lou Reed i Dion a Phil Spector i Ben E. King.

    Apocalypse: A Bill Callahan Tour Film

    Hanly Banks - United States – 2012 – 61’

    Callahan parlant a Amèrica. Un viatge amb el hieràtic i introvertit músic (abans Smog) a través de fàbriques, parcs i concerts. Rituals, cançons i reflexions sobre símbols (i sobre el seu país) van lliscant per la pantalla amb un fluir aquàtic.

    Art Blakey: The Jazz Messenger

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1987 – 78’

    Art Blakey com a pioner, però també com a figura a considerar el 1987. Un bateria entestat a seguir a la joventut, observat a través de tots els Jazz Messengers. Ballarins anglesos, jazzmen actuals i veterans afirmen que “Art era el volcà”.

    Basically, Johnny Moped

    Fred Burns - United Kingdom – 2013 – 77’

    El punk més rar i genuí de tots. Chrissie Hyndie, Captain Sensible, Shane McGowan i Billy Childish, més els Mopeds originals, broden un documental sobre autenticitat i demència que avança a ritme d'amfeta, ple d'energia i històries hilarants.

    Bayou Maharajah: The Tragic Genius of James Booker

    Lily Keber - United States – 2013 – 94’

    Dr. John el va anomenar "el millor negre ionqui, gai i borni que ha sortit de Nova Orleans". Aclaparadora visió de l'excèntric i tràgic geni del piano R&B, amb imatges impressionants i molta lloança: Allen Toussaint, Harry Connick Jr, Irma Thomas i altres.

    Beat This! A Hip Hop-History

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1984 – 59’

    Fontaine atrapa el hip hop en la seva incipiència amb un treball narratiu original i elèctric com una pel•lícula de marcians. Bronx apocalíptic, Kool Herc, “Planet Rock”, B-Boys, noies rapejant… Tots els films posteriors han robat metratge d’aquí.

    Betty Carter: New all the time

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1994 – 18’

    Carter també persegueix la nova saba. Un film que parla de sentiment i novetat, de creativitat i espontaneïtat, d’individualitat i humor, mitjançant xerrades de la cantant de jazz amb músics joves. Els estàndards cobren vida en el present.

    Beware of Mr. Baker

    Jay Bulger - United States – 2012 – 90’

    Dos minuts de film i apallissa el director. Els presentem el bateria més cabró, antipàtic, boig i genial del rock: el diable pèl-roig, el perla de Ginger Baker. Injúries a il•lustres, baralles, heroïna, jazz, Cream, epifanies i fills agreujats. Compte que mossega.

    Big Easy Express

    Emmett Malloy - United States – 2012 – 67’

    Igual que aquell Festival Express de 1970, avui amb Mumford & Sons, Old Crow Medicine Show i Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Un tren, tres grups i moltes milles de mandolina i violí, en un medi ambient de jams, concerts, vella música i fraternitat.

    Big Star: Nothing Can Hurt Me

    Drew DeNicola, Olivia Mori - United States – 2012 – 111’

    Genial i luxosa exploració del millor grup dels 70 i gran oblidat del pop. Unicitat, talent, mala sort i fatalitats vàries. L'indie rock en ple als seus peus: Ira Kaplan (Yo La Tengo), Mike Mills (R.E.M.), Norman Blake (Teenage Fanclub) i companyia.

    Brothers Hypnotic

    Reuben Atlas - United States – 2013 – 85’

    Vuit germans amb vents: Hypnotic Brass Ensemble. Fills d’una llegenda del jazz conscienciat i hereus dels seus valors. Un estudi sobre responsabilitat social, integritat i unitat, però també un superb relat de pares, mares, germans: sang.

    Bustamante Perkins

    Pep Garrido, Xesc Cabot - Spain – 2013 – 85’

    Entrem a la plàcida quotidianitat d’aquest faedor de cançons valencià, que des de 1979 humanitza el pop mediterrani amb el seu entusiasme juvenil i el seu caminar calm. All, mandarina, roba estesa, grans tonades, i ell, a la seva. Un savi que cal reivindicar.

    Chulas Fronteras

    Les Blank, Chris Strachwitz - United States – 1976 – 58’

    El trabajo definitivo sobre Tex-Mex. Ni mexicanos ni tejanos: esto es norteño music fronteriza, historia lírica entre tamales, barbacoas de pollo, familia, peleas de gallos, trabajo brutal y brutalidad policial. Cantan los mejores (Flaco Jiménez entre ellos).

    Cortometrajes Dick Fontaine

    Dick Fontaine - United Kingdom – 1968 – 77’

    Fontaine examina a cuatro músicos incorruptibles (del jazz y de la vanguardia) con varias lentes: un análisis artístico de práctica/teoría (Sound???), un perfil formal (Who is Sonny Rollins?) y la captura de un momento (Who's crazy? Ornette Coleman).

    Sound???
    Dick Fontaine - United Kingdom – 1967 – 24’
    Un viatge poètic i artístic pels límits de la música. Dos protagonistes contraposats: Rahsaan Roland Kirk i John Cage. Cadascun explora les fronteres del so: el primer tocant per a les feres del zoo, el segon auscultant el silenci.
    Who is Sonny Rollins?
    Dick Fontaine - United Kingdom – 1968 – 26’
    Rollins va ser el gran desaparegut de l’escena jazz (va adduir que “no valia la pena”). Fontaine el va caçar fugint: tocant al pont de Williamsburg, o en un bosc, parlant d’espiritualitat i qüestionant la necessitat d’audiència. En harmonia, finalment.
    Who's Crazy? Ornette Coleman
    Dick Fontaine - United Kingdom – 1966 – 27’
    Tan cool que talla. Dos dies de 1966 a París amb l’Ornette Coleman Trio, gravant la banda sonora de Who’s crazy?. Les imatges clàssiques de jazzmen cobren vida. Els músics parlen d’escapisme, orígens i errors mentre a l’estudi puja la tensió.

    Cuchíbiri cuchíbiri

    Carles Prats - Spain – 2013 – 85’

    Cuchíbiri cuchíbiri es la historia de la rumba catalana según Peret. Sus evangelios, de la calle de la Cera a las nuevas generaciones. Historias de estrellato y abandono, y un repaso a amigos como Chacho y Ramonet. Y mucho ventilador, en directo y ahora.

    Downloaded

    Alex Winter - United States – 2012 – 106’

    Rebel•lió o robatori? Auge i caiguda de Napster, la xarxa de descàrregues que va acabar amb la indústria discogràfica i li va causar un ictus a Metallica. Un fascinant film sobre hackers, batalles legals, gènesi de l’era digital i ciberfetitxisme. El món d’avui comença allà.

    Duran Duran: Unstaged

    David Lynch - United States – 2013 – 112’

    Una hora y cincuenta minutos de hits en concierto ("Rio", "Flat Planet Earth", "Girls on film"), colaboraciones (Gerard Way de My Chemical Romance, Beth Ditto de Gossip, Kelis) y el director más especial: David Lynch. Humeante, experimental y coreable.

    El peor Dios

    Alex Montes, Daniel Arasanz, Nicolás Tarela - Spain – 2013 – 86’

    Autodestrucció. Drogues. Crim. Punk. Allà va la impossible tragèdia de Desechables, grup maleït definitiu. Tots els protagonistes (inclosa Tere Desechable) expliquen la foscor, el vici i la mala fortuna dels Cramps de l’extraradi.

    Enzo Avitabile Music Life

    Jonathan Demme - Italy – 2012 – 80’

    Jonathan Demme graba a su músico favorito, Enzo Avitabile. Una sesión de fusión world con escenas del artista en casa y en el mundo. Colaboran cubanos (Eliades Ochoa, del Buena Vista Social Club), palestinos, iraquíes, indios, españoles. La internacional musical.

    Every Everything: the music, life & times of Grant Hart

    Gorman Bechard - United States – 2013 – 93’

    Únic protagonista i veu cantant del film, el lúcid però afectat bateria-veu de Hüsker Dü analitza amb sobrietat el tripartit mentre furga en la seva ànima. Hi ha vulnerabilitat, odis i addicció. Un autoexamen amb idees i gran soroll.

    Filmage: The Story of Descendents/All

    Deedle Lacour, Matt Riggle - United States – 2012 – 90’

    La gran aventura de dos grups i una visió (la de Bill Stevenson). ¿Hardcore amb melodia, pets, pesca, cafeïna, exnòvies, humanitat, amistat nerd i el logo més reconeixedor del planeta? Són Descendents/All, home, i el punk en ple es prostra als seus peus.

    Finding the Funk

    Nelson George - United States – 2013 – 77’

    Una acolorida exploració del funk guiats per ?uestlove (The Roots). Una croada a la recerca d’aquest pont entre soul i hip hop on apareixen tots, mestres (James Brown i Sly Stone, Bootsy Collins i George Clinton…) i alumnes (D’angelo, Mike D).

    Greenwich Village: Music That Defined a Generation

    Laura Archibald - Canada – 2012 – 93’

    Una bella narración de bohemia sixties, espíritus libres, cafés nocturnos y cantautores. Un sonido que cambió los tiempos. Una panda (Tim Hardin, Tom Paxton, Eric Andersen, Judy Collins… ¡y Dylan, por supuesto!) y un barrio que tomaría el mundo.

    Harry Dean Stanton: Partly Fiction

    Sophie Huber - Switzerland – 2012 – 77’

    L'actor més fet a la seva i més silent de Hollywood ens trenca el cor parlant del seu periple i interpretant algunes de les seves melodies favorites. Confessions nocturnes, fragilitat al descobert, revisió de danys i un "Blue Moon" amb veu trencada que fa estremir.

    Hot Pepper + Dry Wood

    • United States – 1973 – 93’

    Les Blank te abre el apetito. El director amaba el contexto, y en sus dos piezas sobre criollos de Luisiana (Hot Pepper y Dry Wood) la pitanza es el aglutinador: cocidos gumbo y cracklins como combustible para la singularidad (sónica) local.

    La Pegatina - El Docu -

    Xavi Martínez Negre - Spain – 2013 – 80’

    Vibrant com Els Set Magnífics, aquest film bufó ens presenta (estil còmic) els membres de La Pegatina, de fans a estrelles del so mestís, en la seva ruta cap a la universalitat. Un documental d'amiguets pel món: proper, amb molta conya i ple d'humanitat.

    Lightnin' Hopkins + A Well Spent Life

    Les Blank, Skip Gerson - United States – 0 – 75’

    El vínculo es Texas, y lo es también el blues. Les Blank agarra a dos piezas clave del género (Lightnin' Hopkins y Mance Lipscomb) para transmitirnos historias dramáticas e instantáneas explícitas que acaban dibujando la anatomía de un extraño lugar: el sur.

    Los Rockers, rebelde rock and roll

    Matías Pinochet - Chile – 2012 – 89’

    La meitat del film és normal: un grup de rockabilly xilè amb els seus assumptes quotidians, història i tibantors. L’altra meitat és un alarmant i tragicòmic testimoni sobre mala sort, fracàs estrepitós, incompetència i somnis fets miques.

    Mistaken for Strangers

    Tom Berninger - United States – 2013 – 75’

    El germà petit de Matt Berninger (The National) s’apunta com a roadie a una gira i filma el seu patètic periple fins que l’acomiaden. No és un mockumentary, sinó una mirada trista i còmica al talent, la (viciada) relació entre germans i èxit/fracàs.

    Muscle Shoals

    Greg Camalier - United States – 2013 – 112’

    La història de l’estudi Muscle Shoals analitzat des de la geografia (Alabama), el seu productor (Rick Hall) i els seus músics d’estudi (blancs). Violència, coratge, segregació i aquell so… Parlen Bono, Mick Jagger, Keith Richards i un soulman rere l’altre.

    Música Serve Pra Isso: Uma História dos Mulheres Negras

    Bel Bechara, Sandro Serpa - Brazil – 2013 – 92’

    Una banda inclassificable al Brasil dels anys 80 (el duo Os Mulheres Negras): experimentalistes lúdics, estranys, performancers desacomplexats. Aquest elegant film, enfilat a base de declaracions i actuacions, projecta llum sobre la seva existència.

    Naked Opera

    Angela Christlieb - Germany, Luxembourg – 2013 – 81’

    Marc Rollinger, millonario moribundo, viaja de una ciudad a otra siguiendo al Don Giovanni y citándose con boys de pago. Un mundo demencial de lujo inimaginable, un personaje procaz y perspicaz, una existencia de puro carpe diem y una ópera que derrama emoción.

    Narco Cultura

    Shaul Schwarz - Mexico, United States – 2012 – 103’

    Muy fuerte. Un extenso reportaje sobre el horror de la cultura narcotraficante y la música que lo acompaña a ambos lados del Río Grande. Matanzas, armas y crueldad conviven con corridos y épica del narco como "moderno Robin Hood". Hay que verlo.

    Nitsa 94/96: el giro electrónico

    Àlex Julià Rich - Spain – 2013 – 60’

    “Tot va explotar des d’allà”. El mític club barceloní de la pista giratòria, pioner de l’electrònica a Espanya i bressol de DJ Sideral, explicat amb amor per DJs (Jeff Mills, Angel Molina i més), fundadors i fans des del seu naixement fins a la bomba dels 90.

    No More Tour

    Fermin Muguruza, Daniel Gómez - Spain – 2013 – 100’

    De Berlín a Villarrobledo, de Zarautz al Kurdistán. Fermin Muguruza en el 2013, durante su agotador (y quizás último) tour mundial. Una ráfaga de conciertos y voces. Se bailan corridos, ska y dub; se habla de presos, espacios autónomos e izquierda radical.

    Our Vinyl weighs a Ton: This is Stones Throw Records

    Jeff Broadway - United Kingdom, United States – 2013 – 96’

    Peanut Butter Wolf y su discográfica Stones Throw, "la Motown de los marginados". Una historia de eclecticismo, pureza, integridad y riesgo no exenta de tragedia (las muertes de Charizma y JDilla) con Talib Kweli, Common, Kanye West, Madlib y otros jefes.

    Pauls Planet

    Aleix Barba, Marc Sirisi - Spain – 2013 – 90’

    ¿Quién es Paul Fuster? Intentando descubrirlo, seguimos al gitano folkie en su tourné en bici por Catalunya. No es un filme de gira, sino un crudo perfil del extraño trashumante catalano-yanqui. El Petit de Cal Eril, Xarim Aresté y su propio padre, Valentí Fuster, alumbran los rincones del chamán.

    Peaches Does Herself

    Peaches - Germany – 2012 – 80’

    Una electro-rock-ópera autobiográfica con pinta de Tron pero con muchos penes y vaginas. Una especie de "anti-jukebox musical" donde la artista canadiense despliega su visión del mundo a base de pegadizos beats y bailarines hermafroditas. Para pensar.

    Petey & Ginger

    Ada Bligaard Søby - Denmark, United States – 2012 – 58’

    Hi ha esperança en el malson americà. Dos protagonistes: Petey (treballa en un sex-shop, toca a The Oh Sees) i Ginger (tira el tarot), pobres com rates en un país arruïnat. Un bell cant a la condició humana en ple apocalipsi post-crash.

    Sonny Rollins: Beyond the Notes

    Dick Fontaine - United Kingdom – 2012 – 77’

    Fontaine reprèn el músic de Who is Sonny Rollins?, obrint l’angular i celebrant el seu concert de 80è aniversari. Rollins i fans refan la història de la “deïtat” del jazz des dels seus inicis fins avui mentre se succeeixen les emotives peces de l’homenatge.

    Teenage

    Matt Wolf - Germany, United States – 2013 – 78’

    Una monumental historia de la adolescencia, 1904-1945, según Jon Savage. Su emotiva narración de juventud ardiente, rebelión, utopía y ritmo avanza a través de dos guerras con Boy Scouts, Swing Kids alemanes y Flappers. Tiene que verse dos veces. Brutal.

    The Jazz Messenger + Betty Carter

    Dick Fontaine - – 0 – 96’

    Dos míticos del jazz, un batería (Art Blakey) y una vocalista (Betty Carter), según Dick Fontaine. El director captura la relevancia presente y el entusiasmo perenne de dos veteranos que han escapado de la museización para codearse con nuevos talentos.

    The Punk Singer

    Sini Anderson - United States – 2013 – 81’

    Aquest és el perfil definitiu de Kathleen Hanna, líder de Bikini Kill i Le Tigre. Ens endinsem en la seva intimitat per primer cop: riot grrrl, família, celebritat, Kurt Cobain, malaltia de Lyme i el seu retorn com Julie Ruin. Una odissea àrdua, sense concessions.

    The Sound of Belgium

    Jozef Devillé - Belgium – 2012 – 85’

    Els belgues “treballen fort i van de festa encara més fort”. Un divertidíssim viatge per la ignota infecció del clubeig a Bèlgica, dels orguenets 20’s al hardcore 90’s, passant pel popcorn 60’s i el newbeat 80’s, fins a la dominació mundial. Una clublàndia molt seva.

    This Ain't No Mouse Music!

    Chris Simon, Maureen Gosling - United States – 2013 – 91’

    Arhoolie Records, el gran segell del Sud, i el seu fundador, el peculiar Chris Strachwitz. Amor als discos, sons oblidats i the South. Una discogràfica que havia de canviar el futur del rock, tal com testimonien Ry Cooder, Richard Thompson i Bonnie Raitt, entre altres.

    Todos somos estrellas

    Juan José González , Salvador Sepúlveda, Salvador Marina - Spain – 2013 – 76’

    Un entrañable film sobre Tabletom -grupo maldito desde 1975, herejes del rock andaluz-, pero también sobre Málaga, costo, amistad perenne y música sin precio. Con fans de antología: Raimundo Amador, Extremoduro, Kiko Veneno, Los Delinqüentes y más.

    Toti Soler, d'una Manera Silenciosa

    Jordi Turtós, Àngel Leiro - Spain – 2013 – 56’

    "Yo vine aquí a reencontrarme". El pausado exilio de Toti Soler en el Alt Empordà es el origen de una biografía mayor sobre el músico. Se habla de esencias y de familias, de "pena infinita", de silencio, de Ovidi Montllor y de reconocimiento. Suena la guitarra.

    Triana Pura y Pura

    Ricardo Pachón - Spain – 2013 – 73’

    Als anys 50, els gitanos de Triana van ser expulsats del barri. El 1982 es van reunir per a la seva última gran festa. Aquest joiós film inèdit celebra la fi d’una “estirp indomable” en una vetllada única de flamenc i alegria feta oda a un món desaparegut.



  • Se sabe cuándo salen a la venta los abonos? En la web sólo informan de que el primer precio con descuento se mantendrá hasta el 30 de septiembre.

    http://www.in-edit.org/webapp/entradas



  • a band called death y finding the funk perfect



  • Kanchelskis: me ha costado lo suyo verlo pero la información que solicitabas está en la misma página.

    Abonos

    SOLO VÁLIDOS PARA SALAS DE CINE EN BARCELONA Y LA SALA ONLINE (IN-EDIT TV):
    Abonos a la venta a partir del 17 de septiembre.
    Canjeo de abonos a partir del 7 de octubre.
    Entradas sencillas online a la venta a partir del 14 de octubre.



  • uy, no te extrañe que lo hayan modificado y añadido (el poder del foro!) entre que puse el mensaje el sábado y esta mañana, porque donde está lo habría visto 'de totes totes', aunque sea miope!



  • Puede que tengas razón. Yo, de primeras, no lo vi y hoy, al descubrirlo, me he extrañado de que estando donde está se me hubiera pasado por alto… En fin, a por los abonos mañana.



  • Alguien sabe si finalmente se pusieron a la venda los abonos ayer?



  • Sí, pero 'online' sólo. Te has de registrar en su página.

    Por cierto, no sé si los foreros de Madrid, Pamplona, y Bilbao se habían fijado en esto:

    Entradas sencillas (Resto)
    Algunos títulos del Festival (de momento confirmadas Triana Pura y Pura, A Band Called Death y Beat This!) se proyectarán también en Madrid, Bilbao y Pamplona (en los cines Golem de sendas ciudades).
    El sistema de venta de entradas es independiente y, por lo tanto, se venderán las entradas directamente a través de los canales que usa Golem (más información en breve)

    https://www.in-edit.org/webapp/entradas



  • Habies visto la info de como funciona el abono en alguna parte?
    Simplemente para saber si es practico compartirlo con alguien, saber si el canje se hace solo online, etc..



  • He actualizado el listado de los documentales…



  • El abono (a excepción del abono FAN y el abono GROUPIE) funciona de manera muy simple. Canjeo on-line y sin límite de entradas por sesión. Punto.



  • @Disperso:26plg20t:

    El abono (a excepción del abono FAN y el abono GROUPIE) funciona de manera muy simple. Canjeo on-line y sin límite de entradas por sesión. Punto.

    Merci.



  • He actualizado el primer post con las últimas actualizaciones. Finalmente han agrupado los tres cortos de Dick Fontaine en una sola sesión (en lugar de eliminarlo los he puesto los tres seguidos en cursiva después de Cortometrajes Dick Fontaine

    Ya se puede consultar los horarios
    http://www.in-edit.org/public/2013/in_e ... hedule.pdf

    La gente con abono, desde hoy, ya podrá pillar las entradas de las pelis que le interesa ver.



  • Muy, muy floja "A band called Death". La historia es la de un retrohype de manual y tan solo goza de un par de giros de verdadero interés, el principal de los cuales es precisamente el redescubrimiento de la banda, del cual obviamente el propio documental forma parte esencial (!), todo muy inconscientemente meta, pero con menos gracia si cabe que "Searching for sugar man". Debido al escasísimo material de archivo además, el film se sustenta casi exclusivamente en los testimonios de los protagonistas (complementados con la habitual legitimación por parte de la voz con pedigrí de turno), con mucho metraje de relleno y momentos sensibleros a mansalva. Se le podría haber sacado más jugo al tema del entorno (Detroit da mucho juego) y puestos a reescribir la historia del punk, se hecha en falta algo más de contextualización del asunto. Cuesta incluso recomendársela a un fan del género puesto que toda la película destila cierto tufo (con perdón) hipster.



  • Lo reseñé en otro hilo pero sirva como recordatorio: No se pierdan 'Harry Dean Stanton. Partly fiction'. Una vida a-co-jo-nan-te.



  • Eso, mas recomendaciones para los que estamos un poco fuera de juego.
    Yo pensaba ir a la de Stones Throw y "The Punk Singer", ¿algún comentario de éstas?



  • La de Ginger Baker está también comentada en el hilo de documentales sobre música.



  • Tenía dudas entre la de A Band Called Death y la de Harry Dean… gracias... de momento ya he decidido mas o menos las pelis que quiero ver... aunque me dejo un par de entradas por si leo algún comentario de alguna peli que esté teniendo muy buena crítica.



  • …Reporten!